Home
Regio's
Wandelgidsen
Natuurparken
Steden
Wandelroutes
Foto's
Kaarten
Over deze site
Sitemap
Links
Disclaimer
Contact

 

Ook als Ebook


Algarve,
26 wandelingen 

 

Paperback: ISBN 9789074980227
Prijs: € 14,95

Ebook: ISBN 9789081855914
Prijs: € 9,95


Wat vindt u in deze gids?    |    Colofon    |    Recensies


►►► Ik wil deze gids bestellen (papieren versie)

►►► Ik wil deze gids bestellen (Ebook)

 


 Wandelen in de Algarve

West-Algarve. Klik hier voor meer info Oost-Algarve. Klik hier voor meer informatie

Het Westen
Het westen van de Algarve is vooral in trek als zonbestemming. Dat je er ook heerlijk kan wandelen is minder bekend: over de ruige kliffen van natuurpark Cabo de São Vicente of langs de goudgele kust tussen Lagos en Albufeira. In het achterland ligt de Serra de Monchique met haar geneeskrachtige bronnen. Een Moors kasteel van roodbruine zandsteen torent hoog uit boven Silves, een van die fraaie stadjes in de Barrocal, het land van de sinaasappelgaarden.

Het Oosten
De meeste toeristen die op het vliegveld van Faro aankomen spoeden zich westwaarts. Voor de wandelaar een zegen. Die kan in alle rust langs de lagune lopen door het Parque Natural da Ria Formosa, de wereld van slik en water. Een paradijs voor de vogelaar. Vogels heb je ook in de zoutpannen bij Castro Marim aan de monding van de Guadiana, waar hogerop de rivier de zeezeiler voor anker gaat in een oase van groen. In de Serra do Calderão vind je, ondanks de nabijheid van de toeristische centra, nog heel wat uit het verleden terug.Wat vindt u in deze gids?

Natuurparken 
In het westen vindt u de ruige kliffen van het natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina. In het oosten liggen het natuurpark Ria Formosa en het natuurreservaat van Castro Marim. Beide een paradijs voor vogelliefhebbers.
Steden 
Stadswandelingen zijn er ook. In Faro loopt u van de oude binnenstad naar de rand van de lagune. Vanuit Lagos gaat u via de oude stadsmuur naar de kust en van het centrum van Tavira wandelt u naar de zoutpannen.
Kust
Een flink aantal routes loopt over ruige kliffen of langs het strand. Schitterend zijn de hoge kliffen in het westen en de goudgele tot roodbruine rotsen in het zuiden

Bergen
In het westen ligt de Serra de Monchique met zijn landbouwterrassen en geneeskrachtige bronnen. In het oosten de Serra do Caldeirão, met zijn kurkeikenbossen.
Dorpen
Vooral in de Serra do Caldeirão komt u dorpjes tegen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Kureikenbossen
Overal in de Algarve liggen schitterende kurkeikenbossen.


Kalkheuvels
Tussen de kust en de bergen liggen de kalkheuvels van de Barrocal. U vindt hier lieflijke dorpjes temidden van olijfgaarden en verlaten landbouwterrassen begroeid met laag struikgewas. Hier liggen twee kleine natuurgebieden: Fonte de Benémola en Rocha da Pena.
Colofon

Tekst:
Roel Klein & Bert Stok

Foto's:
Bert Stok, Roel Klein, Marjolein van Dijk, Marc v.d. Berg en Agaath Klein

Kaartjes:
Jan Stok

Uitgeverij Op Lemen Voeten, 2011


Recensies

Uit: recensie(s) op bol.com

Deze Voetwijzer bundelt wandelroutes in de Algarve. De Algarvische kust en het binnenland zijn uitstekend te bewandelen in voorjaar, herfst en winter, en trakteren de wandelaar op indrukwekkende kliffen, fraaie uitzichtpunten, schilderachtige stadjes en dorpen en verrassende natuurparken. Het gidsje beschrijft 26 wandelroutes, varierend van 5 tot 24 kilometer, exclusief een stadswandeling door Faro. Een derde van de wandelroutes is gerelateerd aan het lange afstandswandelpad Via Algarviana. De routebeschrijvingen zijn bondig en worden begeleid door eenvoudige kaartjes en informatie over het hoogteverschil, (de bereikbaarheid van) het startpunt en de aanwezigheid van cafes en winkels. De sfeervolle kleurenfoto's en de bijzonder boeiende begeleidende informatie maken van elke wandeling een echte belevenis.

Drs. E.L. Poppe

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit: reviews op bol.com

Ontdekken in stilte

Een aanrader wanneer je plekjes wilt ontdekken waar de gemiddelde wandelaar nooit zou belanden. Daarnaast vindt je praktische, historische en algemene informatie over de omgeving waar je wandelt. De wandelroutes zijn goed beschreven maar je moet wel logisch blijven denken omdat je vaker wandelt in een natuurlijke omgeving met minder gebaande paden. Geeft je het gevoel van avontuur en het "aanraken" van het prachtige Portugal in plaats van de bekende toeristische routes. Je proeft de stilte en het authentieke Portugal. Bijna alle wandelingen gedaan omdat de behoefte aan "wat ga ik nu weer zien" groeit en groeit.

Pluspunten: Overzichtelijk, Veel verrassende tips, Compleet, Praktisch

Jacolinde, Utrecht

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit: reviews op bol.com

Leuk

Een paar jaar geleden lagen we een week op een strand bij Albufeira in de Algarve. Dat was heerlijk, maar dit jaar wilden we wat anders. Erg leuk om met deze gids een heel ander Algarve te leren kennen. We liepen in het westen. Vooral de wandelingen in natuurpark Cabo São Vicente en die over de kalksteenbergen van de Barrocal waren fantastisch. De routebeschrijvingen zijn nauwkeurig. De kaartjes eenvoudig, maar duidelijk. Ook veel interessante achtergrond informatie. Misschien gaan we de volgende keer het oosten verkennen.

Pluspunten: Overzichtelijk, Rijk geïllustreerd, Praktisch

Martin

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uit: reviews op bol.com

Wij hebben afgelopen vakantie (mei 2011) 6 tochten gelopen in de Algarve met het boekje voetwijzer 14 als gids. Prima te doen, heerlijke tochten, wij zijn op plekken geweest waar je echt niet komt zonder deze geweldige gids. Een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt. Goede omschrijving, soms ook wel opletten geblazen, jammer dat onze tijd om was. Als we terug gaan, gaat het boekje mee!
 

Jan en Leny de Gier
© 1996-2014, Roel Klein & Bert Stok tenzij anders vermeld