Wandelen in Portugal

 
 

Home
Regio's
Wandelgidsen
Natuurparken
Steden
Wandelroutes
Foto's
Kaarten
Over deze site
Disclaimer
Links
Sitemap
Zoeken
Contact 


Serra da Estrela                   
                                                Routes

Een wit besneeuwde Torre onder een strakblauwe hemel is het toeristische handelsmerk van de Serra da Estrela, het grootste natuurpark van Portugal. In de zomer, wanneer de sneeuw is gesmolten, loopt u er prachtig van meertje naar meertje. Ze liggen verstopt in de plooien van het landschap, tussen indrukwekkende rotsformaties van bijna gepolijste granietblokken. Kikkervisjes zwemmen driftig rond in het koude water. Niets kan de rust verstoren, behalve misschien een troepje blaffende viervoeters, hun ogen onheilspellend geel gekleurd. Het zijn herdershonden op verkenning. Niet veel later kunt u genieten van de aanblik van een grote kudde schapen.

 

Zuivere lucht en geneeskrachtig water leidde tot een toestroom van longlijders. Wandel door het curieuze plaatsje Penhas Douradas, waar sommige van de ‘tuberculosehuizen’ gevaarlijk dicht langs de rand van een steile afgrond staan. Vanaf daar heeft u een fenomenaal uitzicht op het dorpje Manteigas, dat ligt als in een juskuiltje van een stevige Hollandse stampot.

   

Op de hellingen rond Manteigas staan weelderige kastanjebossen waarin het heerlijk wandelen is. Verscholen tussen de bomen ligt ‘Poço do Inferno’, waar een beek door een nauwe kloof omlaag stort. Aan de voet van de Serra da Estrela vindt u historische dorpjes als Linhares en niet de te vergeten de wolstad Covilhã.

   

Trek de bergen in rond de wolfraammijn van Panasqueira en zie hoe schatgravers in Tweede Wereldoorlog de aarde omwoelden opzoek naar het zwarte goud.


Natuurpark

De Serra da Estrela is sinds 1976 natuurpark. Klik hier voor meer informatie.Routes 

De routebeschrijvingen inclusief achtergrondverhalen en regio-informatie vindt u in:

Midden-Portugal - 26 wandelingen

Hierin staan 13 routes in het park .

Meer informatie over de routes in dit gebied is te vinden op het kaartje hieronder.

Klik op het kaartje voor vergroting

 

 

 

Op deze website vindt u ook de routebeschrijving van een lange afstandswandeling door het natuurpark. Deze LAW (4 dagen) loopt van Covilhã naar Celorico da Beira. Na elke etappe is er een reguliere overnachtingsplaats (camping of hotel/pension).

Complete routebeschrijvingen

Klik hieronder voor routebeschrijving van:

LAW door de Serra da Estrela

Serra da Estrela: de TorreFoto's
Klik hier voor meer foto's van dit gebied                                                  Top

 


Wandelen in Portugal © 1996-2011, Roel Klein & Bert Stok tenzij anders vermeld